Elvis og pigtråd

Sidste del af vores bilrejse i Sydafrika går gennem langstragte bush områder og naturreservater på vejen mellem Plett og vores destination Port Elizabeth. Vi passerer verdens højste bungeejump fra en bro og ned i en kæmpe kløft, men ingen af os har modet til at prøve. imageMidt ude i nowhere støder vi også på en amerikansk diner med en Elvisgal vært og pigerne forsøger sig som Marylin Monroe.

image

Vi når Port Elisabeth og bliver indlogeret på et lille pensionat med elektrisk hegn rundt om huset for at hindre uvedkommende adgang – på fotoet set fra vores terrasse. Et helt almindeligt syn i Sydafrika hvor kriminaliteten er ekstrem høj pga stor social ulighed – de fleste ejerboliger er beskyttet af høje mure eller som her elektrisk hegn og ucharmerende vagthunde.  Man skal dog ikke lade sig skræmme, men følge de gængse sikkerhedsregler såsom ikke at gå ud  mørkets frembrud, ikke vifte med sit dyre kamera osv. Vi møder kun venlige og meget hjælpsomme sydafrikanere ! – også et karakteristika for Sydafrika.

image

Comments are closed.

See also: