Besøg i Langa Township

image

Halvdelen af Sydafrikas befolkning bor i fattige områder kaldet townships, som ofte ligger uden for de centrale byområder. Det er levn fra apartheid tiden, hvor de hvide boede i byerne og de sorte var henvist til afgrænsede landområder. Faktisk skulle man have pas for at komme fra et område til et andet. Der var fire slags pas: et for hvide, et for farvede, et for sorte og et for indere. Man kunne forlade sit område i max 8 timer og de sortes pas havde tilnavnet ” dummepas”. Passene og adskillelsen af befolkningen skete i 60erne, hvor det også blev forbudt at gifte sig på tværs af race. Alt dette er heldigvis ændret på nu, men folk bor stadig i townships under stor fattigdom.

image

Vi besøgte en township på en guided tur – Langa Township med 250.000 indbyggere.

image

Vi var i et privat hjem og deltog i en gudstjeneste i en baptist kirke.

image

Jens var på værtshus og fik sig en tår slatten øl.

image

image

Asta spurgte efter affaldsække foran et hostel for hjemløse ” Jeg kan rydde op og gøre det hygligt”. Besøget gjorde stærkt indtryk på os alle.

image
Glade børn var der mange af. Mulighederne for at gå i skole, få en uddannelse og komme ud af fattigdommen er stor for dem der ikke bliver gravide som teenagere eller dropper ud af skolen.

Comments are closed.

See also: